ruta de cicloturismo por Mallorca

El cicloturisme i altres propostes de turisme actiu a Mallorca

turismo activo en Mallorca; turisme actiu a MallorcaL’illa de Mallorca s’ha consolidat en els darrers anys com una destinació ideal per a la pràctica de turisme actiu. En aquest sentit, l’illa sencera està plena de senders i antics camins pels quals practicar senderisme, especialment la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat dins la categoria de paisatge natural per la UNESCO. La seva escarpada orografia, pegada a la mar i salpicada de pintorescos pobles com Valldemossa, Deià, Sóller o Banyalbufar, és tot un paradís per als amants de la naturalesa.

turismo activo en Mallorca; turisme actiu a Mallorca

L’illa en el seu conjunt, plena de torrents i coves, ofereix múltiples possibilitats en forma d’activitats de barranquisme o espeleologia, així com una àmplia varietat d’àrees d’immersió per als amants del busseig. Les propostes de turisme actiu a Mallorca no acaben aquí. Si alguna cosa ha repuntat durant els darrers anys és el posicionament i la conversió de la destinació cap al cicloturisme. Cada any és major l’arribada de visitants a Mallorca motivats per la pràctica de cicloturisme, aprofitant el bon clima que fa durant bona part de l’any, la varietat de rutes i camins rurals, així com la diversitat paisatgística, que en conjunt són molt valorats per aquest perfil de públic. La web Ciclismo en Mallorca recull informació interessant sobre rutes, clubs esportius i les principals altimetries de l’illa. A més, concedeix el segell Cycling Friendly a establiments hotelers, bars i restaurants que aposten per oferir serveis de qualitat als amants del ciclisme, el que pot ser molt útil a l’hora de planificar una ruta de cicloturisme per Mallorca.

turismo activo en Mallorca; turisme actiu a Mallorca

A l’illa hi ha propostes per a totes les edats i tipologies, fins i tot per als menys experimentats. La zona de Llucmajor, plena de camins rurals sense massa desnivell, és un exemple en aquest sentit, amb propostes d’agroturisme com Son Estrany o Perola, que poden ser un excel·lent punt de referència. També per a professionals, no en va són molts els ciclistes de prestigi internacional que viatgen a Mallorca a entrenar, principalment a l’hivern. L’illa alberga, a més, proves de gran arrelament popular que criden l’atenció, cada vegada, d’un creixent públic internacional. Un exemple en aquest sentit és la Transtramuntana, la prova cicloturista amb major desnivell de Mallorca. Tot un repte de 235 kilòmetres i 4.500 metres de desnivell, que transcorre per la Serra de Tramuntana.